Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Partidul Acțiunea Democratică a fost redenumit, iar ex-deputata Arina Spătaru i-a preluat șefia

6 aug. 2023,, 10:00   Politică
3355 0

Partidul Acțiunea Democratică (PAD) a fost redenumit.

Acum, formațiunea politică se numește „Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa”, asemeni partidului politic european compus din 60 de partide liberale la nivel național din întreaga Uniune Europeană.

Decizia a fost aprobată, pe 5 august, în cadrul celui de al treilea congres al partidului. Fosta deputată Arina Spătaru a fost aleasă în calitate de președinte ALDE, iar Adrian Culai drept secretar general al partidului.

„Noi am mers mult timp către această soluție. Propunerea este să de identificăm întru totul cu această familie Europeană, care este a treia mare familie politică europeană foarte prezentă în structurile comunități europene. Propunerea este ca astăzi să aprobăm această siglă, la care sigur au lucrat și designerii. Ea ne reprezintă, ea ne va ghida spre realizarea obiectivelor, care ni le propunem”, a declarat fostul parlamentar Mihai Godea.

Totodată, ex-deputata Arina Spătaru a fost aleasă în calitate de președinte al formațiunii politice.


„Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea cordată și vă promit că nu voi uita nici pentru o clipă că acest mandat îmi pune pe umeri o mare responsabilitate. Sînt recunoscătoare pentru că m-ați ajutat să respect o promisiune pe care le-am dat-o oamenilor. Acă voi reveni că voi reveni cu o echipă puternică și cu planuri foarte clare”, a zis Arina Spătaru.

De asemenea, Adrian Culai a fost ales în calitate de secretar general al Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa.

„Avem o perioadă foarte complicată în față, dar și interesant. Avem alegerile locale, prezidențiale și parlamentare. Foarte mult depinde de noi cum ne organizăm în teritorii. Foarte mult depinde cîți oameni vor veni în componența ALDE. Este necesar să vină cît mai multă lume, să înțeleagă ce ne dorim noi și să vină cu propunerile lor și noi să-i ascultăm. Fără oameni nu se fac alegeri”, a spus Adrian Culai.

Mai mult, în cadrul congresului s-a votat ca Consiliul Național Politic al partidului să fie compus din 51 de persoane cu o componență numerică nominală de 31 de persoane: Arina Spătaru, Adrian Cula, Mihai Godea, Iancu Țurcanu, Valentin Guznac, Marcel Zambițchi, Sergiu Brînzilă, Alexandru Bunescu, Ana Apostol, Adrian Crăciun, Petru Volosciuc, Ion Cabac, Ina Moraru, Alexandru Topolencu, Iurie Andriuță, Valeriu Marciuc, Ion Roșca, Daniela Revețchi, Silvia Țurcan, Gheorghe Canțîr, Alexandru Baban, Victor Masleaev, Sergiu Grecea, Alexei Boșneaga, Vadim Ierhan, Natalia Ciobanu, Eugen Talmaci, Alexandru Lipcan, Gheorghe Primac, Dumitru Sîrbu și Aliona Rusnac.

Amintim că fosta deputată din partea Platformei DA Arina Spătaru a anunțat, pe 24 iulie, că revine în politică. Fosta parlamentară a declarat că i s-a propus și ar fi acceptat să conducă Partidul Acțiune Democratică.

Partidul Acţiunea Democratică (PAD) a fost constituit la 6 noiembrie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 16 ianuarie 2012.

2
0
1
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?