Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pandemia nu schimbă regulile de joc. Cum vor fi adunate semnăturile pentru candidații la prezidențiale

1 sep. 2020,, 20:20   Politică
2449 0

Chiar și pe timpul stării de urgență în sănătate publică, cei care doresc să-și manifeste susținerea pentru un candidat la prezidențiale vor trebui să-și introducă de sine stătător datele personale în listele de subscripție, scrie agora.md.

Un regulament, care prevede ca listele să poată fi completate de candidat sau de către membrii grupului de inițiativă, nu a întrunit suficiente voturi la ședința Comisiei Electorale Centrale (CEC) pentru a fi aprobat.

Proiectul a fost propus de membrul CEC Sergiu Gurduja, care a spus că starea de urgență reprezintă un motiv obiectiv pentru ca susținătorii să nu completeze personal listele de subscripție.

Membrul CEC Vasile Gafton a spus însă că această măsură ar putea fi folosită cu rea credință de unele persoane.

Și secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a menționat că prevederea ar putea fi contestată în instanță, iar candidații s-ar putea pomeni, ulterior, cu semnături colectate declarate nevalide. „Este mai logic ca și colectorii, și cetățenii să respecte recomandările în partea ce vizează menținerea măsurilor de sănătate publică”, a adăugat acesta.


Amintim că, începînd cu data de 1 septembrie, candidații la prezidențiale își pot înregistra grupurile de inițiativă care urmează să colecteze semnături în susținerea lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?