Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Opinie: Politicienii noștri sînt un produs al societății noastre

27 feb. 2019,, 12:30   Politică
2635 2

Politicienii noștri sînt un produs al societății noastre. Buni sau răi, dar ei sînt ai noştri și reflectă etapa actuală a dezvoltării societății.

Este o opinie exprimată în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV-Moldova, de către avocatul, șeful Comisiei în domeniul juridic a Consiliului Societății Civile de pe lîngă preşedintele Moldovei, Pavel Midrigan, transmite Noi.md.

Pavel Midrigan a menționat că, dacă vorbim despre partide politice, există exemple despre modul în care liderii sînt educaţi în partidele politice, despre modul în care sînt promovați și apoi numiți în diferite funcții, posturi din ministere.

„Şi să vedeţi cît egoism există în toate partidele de la noi. Există un lider, iar ceilalţi parcă sînt vagoane la o locomotivă. El merge singur şi toate mizele se fac pe conducător. Există o persoană, un lider, iar ăştia pur și simplu îl urmează. În alte țări, dacă partidul a pierdut, un lider pleacă, iar altul vine în schimb. Cîte cazuri de acest fel am avut noi? Practic, acest lucru nu s-a întîmplat niciodată", a declarat cu regret avocatul, șeful Comisiei în domeniul juridic a Consiliului Societății Civile de pe lîgngă președintele Moldovei.

„Fiţi atenţi la modul de selectare a cadrelor. Cine sînt incluşi pe listele de partid? Persoane agreabile, necesare și cei care ajută financiar. Și există o mulțime de oameni inteligenți și competenți, inclusiv printre jurişti. La urma urmei, Parlamentul este un organ legiuitor, este o chestiune foarte delicată. Și acolo nu se merge pentru că ăsta este naş, acela-i nepot ş.a.m.d. Și atunci oamenii spun că în Parlamentul nostru deputații stau, se joacă la telefon, citesc și urmăresc ceva acolo. Păi asta se întîmplă anume pentru că partidele politice iau doar astfel de oameni în echipele lor și aceasta este o mare problemă în viața politică a țării", a spus Pavel Midrigan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?