Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Opinie: Ar trebui trimisă o notă de protest României în legătură cu declarațiile ambasadorului său

14 apr. 2021,, 11:25   Politică
3992 6

Chișinăul oficial ar trebui să trimită o notă de protest autorităților române în legătură cu declarațiile scandaloase ale ambasadorului român Daniel Ioniță.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Parlamentului Republicii Moldova din partea PSRM Nicolae Pascaru într-un comentariu pentru eNews, relatează Noi.md.

"Cred că declarația diplomatului român demonstrează complexul său de inferioritate. Pentru că karma istorică a românilor s-a împiedicat în Moldova, care există de aproape 800 de ani, în timp ce statul român are puțin peste o sută de ani. Sîntem descendenții lui Ștefan Cel Mare, memoria căruia este cinstită și de moldovenii de peste Prut. Și ceea ce a spus domnul Ioniță nu este nou. Voi da acum faptele despre ajutorul fraților noștri. Din 2009, partidele unioniste din România guvernează în țara noastră. Ei au participat la fraudele din BNM, de la Calea Ferată, la concesionarea Aeroportului Chișinău. Și în ciuda tuturor acestor fapte, încercăm să fim diplomați cu ei și să nu ascultăm aceste prostii. Ne amintim de medicamentele care ne-au fost oferite pentru a lupta împotriva covid, și care au fost cu defect. În România a fost deschis un dosar penal pe seama livrării lor. Și un fapt din istorie. Cîndva, românii au creat tabere în Transnistria pentru a extermina populația. Și aceasta nu este deloc o fantezie", a spus Nicolae Pascaru.

Deputatul a menționat că, în același timp, noi divizăm clar poporul român de politicienii români care vin în țara noastră și fură de la noi.

"Deci autorul atacului senzațional împotriva poporului nostru este pur și simplu o persoană inferioară. El spune cu dispreț - moldovenism. Nu fiți sarcastic, noi sîntem o națiune moldovenească. Iar Ambasadorul trebuie pedepsit. Președintele Maia Sandu este pur și simplu obligată să-l cheme la MAEIE și să trimită o notă de protest autorităților române", a spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?