X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu deputații polonezi

18 ian. 2023,, 15:45   Politică
2220 0

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu delegația Seimului Republicii Polone aflată în vizită de lucru în R. Moldova.

Oleg Serebrian a menționat problemele cu care se confruntă populația de pe ambele maluri ale Nistrului, cu precădere respectarea drepturilor fundamentale ale omului, problema energetică, criza refugiaților, situația complexă generată de războiul din Ucraina și consecințele devastatoare ale acestuia.

Reprezentanții Seimului au subliniat că atât Republica Polonia, cât și celelalte state-membre ale Uniunii Europene vor sprijini în continuare Republica Moldova în parcursul de integrare europeană și de restabilire a spațiilor naționale unice, consemnând sprijinul ferm pentru integritatea teritorială și suveranitatea țării în granițele recunoscute pe plan internațional.

Folosindu-se de ocazie, vicepremierul a mulțumit oaspeților pentru implicare și suportul oferit, evidențiind faptul că Uniunea Europeană trebuie să dețină și în continuare un rol important în realizarea dezideratului de reintegrare a țării, proces care potrivit oficialului de la Chișinău trebuie armonizat cu cel de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

2
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?