X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O nouă ședință la CC: care va fi decizia privind partidul "ȘOR"?

19 iun. 2023,, 11:36   Politică
3223 1

Magistrații de la Curtea Constituțională (CC) s-au întrunit pentru o nouă ședință privind continuarea verificării constituționalității partidului "ȘOR".

UPDATE- 11.00 CC s-a retras în deliberări, pronunțarea hotărîrii va fi la ora 13.00

UPDATE 10.46 - Ia cuvîntul avocatul partidului "ȘOR", Aureliu Colenco. "O decizie corectă va contribui la consolidarea pricncipiilor justiției", spune Colenco.

UPDATE 10.41 - Ia cuvîntul deputatul "ȘOR", Denis Ulanov. "Discursul reprerzentantului Guvernului a fost sub etica de avocat", a spus Ulanov.


UPDATE 10.21 - Ia cuvîntul vicepreședintele partidului "ȘOR", Marina Tauber. "Sper că decizia CC va fi bazată de argumente jurudice și pe legislația Republicii Moldova, și nu pe manipulări", a spus Tauber.

UPDATE 10. 03 - A început ședința CC. Președintele Curții, Nicolae Roșca, a spus că va lua cuvîntul reoprezentantul Guvernului, avocatul Eduard Digore. "Replica este o etapă procesuală de importanță majoră. Este o adevarată provocare a apărării, cînd lipsesc argumentele serioase din partea părții adverse", a spus Digore.

În cadrul ședinței de astăzi, părțile: reprezentantul Guvernului, care a depus sesizarea la CC, și reprezentanții partidului "ȘOR", urmează să-și prezinte replicile. Tot azi, vor avea loc deliberările asupra hotărîrii CC, transmite Noi.md.

Amintim că la ședința din 14 iunie, părțile și-au prezentant în fața Înaltei instanțe pledoariile. Examinarea sesizării Guvernului prin care se solicită verificarea constituționalității partidului "ȘOR" a început în data de 10 mai.

Conform demersului Executivului, prin toate activitățile de pînă acum, "partidul "ȘOR" a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența R. Moldova".

3
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?