Cazul Șor stiri: 599

O delegație a Parlamentului European vine în Moldova

14 iun. 2022,, 06:45   Politică
1508 0

O delegație de opt deputați ai Comitetului pentru Dezvoltare din cadrul Parlamentului European (PE) va efectua o vizită de trei zile în R. Moldova, începînd de miercuri, 15 iunie. Aceștia vor evalua impactul umanitar al războiului din Ucraina.

Delegația, condusă de președintele Comisiei pentru Dezvoltare Tomas Tobé (PPE, SV), va călători în R. Moldova pentru a evalua situația refugiaților care sosesc și rămîn în țară după ce au fugit de război în Ucraina. Ei vor evalua, de asemenea, răspunsul umanitar finanțat de UE și implementat de agențiile ONU și ONG-urile locale și internaționale.

Pe parcursul vizitei, grupul de europarlamentari se va întîlni cu reprezentanți ai delegației UE la Chișinău, precum și cu reprezentanți ai statelor membre UE care lucrează în R. Moldova, precum și cu parteneri ai organizațiilor internaționale și ONG-urilor care lucrează pe partea privind situația umanitară din R. Moldova. Aceștia vor purta discuții cu Igor Grosu, Președintele Parlamentului R. Moldova, și cu șefii comisiilor parlamentare ale R. Moldova pentru securitate națională, apărare și ordine publică, protecție socială, sănătate și familie, drepturile omului și relațiile interetnice.

Vizita lor va include, de asemenea, o excursie în teren la punctul de trecere a frontierei Palanca de la granița Moldova-Ucraina și la centrul MoldExpo pentru a se întîlni cu refugiații ucraineni și a discuta despre situația lor.

Călătoria oficialilor europeni în R. Moldova vine ca urmare a vizitei în aprilie 2022 a deputaților europeni ai Comisiei pentru Afaceri Externe în R. Moldova și discursului președintelui R. Moldova, Maia Sandu, în plenul Parlamentului European din mai.


Din delegație vor face parte: Tomas TOBÉ, Chair (EPP, SV); Mónica Silvana GONZÁLEZ (S&D, ES); Rasa JUKNEVIČIENĖ (EPP, LT); Janina OCHOJSKA (EPP, PL); Frances FITZGERALD (EPP, IE); Karsten LUCKE (S&D, DE); Stéphane BIJOUX (Renew, FR); Gianna GANCIA (ID, IT).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?