X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Nosatîi: România sprijină reformele din Republica Moldova, inclusiv în domeniul militar

12 aug. 2023,, 14:41   Politică
2061 1

România este principalul avocat al reformelor care se desfășoară în Republica Moldova, inclusiv în domeniul militar, afirmă ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

La o emisiune de la Deschide.md, oficialul a subliniat că partenerii români sprijină Republica Moldova atît prin oferirea de echipamente, cît și asistență în domeniul învățămîntului militar.

„Cooperarea cu colegii din România este o cooperare frumoasă și se axează nu doar pe asistență cu echipamente. Pe parcursul anilor am avut asistență sporită în domeniul învățămîntului militar și, în baza acordului pe care l-am semnat circa un an în urmă, numărul de locuri alocate în instituțiile de învățămînt superior a crescut foarte mult. Dacă anul trecut am avut 99 de activități de învățămînt și instruire în România, anul acesta avem 158”, a declarat ministrul Apărării.

Anatolie Nosatîi a mai precizat că vizita din această săptămînă a omologului său din România a avut loc în contextul revizuirii parteneriatului bilateral.

Amintim că luni, aflat într-o vizită la Chișinău, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a donat armatei naționale mai multe echipamente de protecție: căști, veste antiglonț și autoturisme de teren.

2
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?