X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu: La ministeriala OSCE va fi discutată reglementarea transnistreană

9 oct. 2022,, 14:30   Politică
3244 0

Ministeriala Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) va avea loc în primele zile ale lunii decembrie, în cadrul căreia se va discuta inclusiv reglementarea transnistreană, a declarat Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, relatează Radio Moldova.

Potrivit lui, interesul autorităţilor de la Chişinău este să reitereze sprijinul privind procesul de reglementare transnistreană, abordare bazată pe recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

„Anul trecut, la ministeriala OSCE, au fost doar două subiecte, pe care toate statele au găsit consensul necesar pentru a emite o declaraţie. Este vorba despre procesul de reglementare transnistreană şi era vorba despre o declaraţie referitoare la schimbările climaterice. În ce măsură vom reuşi şi anul acesta să menţinem acest consens, care ar constata sprijinul absolut tuturor statelor-membre ale OSCE pentru principiile reglementării transnistrene, nu ştim. Interesul nostru este să reiterăm sprijinul tuturor pentru abordarea noastră a procesului de reglementare transnistreană, abordare bazată pe recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale”, a spus Nicu Popescu.

Şeful diplomaţiei de la Chişinău, Nicu Popescu, a mai precizat că războiul din Ucraina a blocat dialogul privind reglementarea conflictului transnistrean în formatul „5+2”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?