X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale

28 ian. 2022,, 11:59   Politică
2254 1

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Kairat Abdrakhmanov, înaltul Comisar al OSCE pentru minorități naționale, care s-a aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova,

Diplomații au realizat un schimb de opinii pe marginea subiectelor care vizează relațiile interetnice și politicile de integrare a minorităților naționale.

Cu această ocazie, oficialul moldovean a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat țării noastre de către Oficiul Înaltului Comisar pe parcursul ultimilor ani în diverse domenii, cum ar fi pregătirea lingvistică a funcționarilor publici, promovarea dialogului interetnic și a educației multilingve.

„Am menționat că obiectivul consolidării societății reprezintă o prioritate pentru autoritățile noastre, acest lucru reieșind din angajamentul Republicii Moldova de a promova în continuare politicile naționale în vederea incluziunii sociale a minorităților. O atenție aparte am acordat-o și schimbului de opinii privind modalitățile prin care OSCE ar putea susține programele prin care membrii comunităților etnice să învețe limba romînă", a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

La rîndul său, înaltul comisar Kairat Abdrakhmanov a subliniat că țara noastră reprezintă un veritabil model pentru întreaga regiune din punctul de vedere al coeziunii sociale și conviețuirii armonioase a diverselor comunități etnice.


De asemenea, în contextul avansării politicilor naționale de promovare a toleranței și nediscriminării, oficialii au subliniat necesitatea creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța educației referitoare la Holocaust.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?