X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Natalia Gavrilița ar putea candida la șefia Primăriei capitalei

12 feb. 2023,, 14:30   Politică
4277 0

De la Guvern, la Primărie! Natalia Gavrilița ar putea fi candidatul PAS la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale din acest an. O spune directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza, care a lăudat-o pe Gavrilița pentru munca depusă din postura de premier al țării.

„Pe Natalia Gavrilita o cunosc de cînd am lucrat și colaborat împreună mai multi ani în urmă în promovarea integrarii europene a Republicii Moldova. Întotdeauna am apreciat profesionalismul și dedicația ei pentru interesul public și al țării. Guvernul pe care l-a condus din vara anului 2021, a pornit mai multe procese de transformare necesare și a gestionat mulțimile crize care au venit peste noi. Moldova a pășit într-o etapă în relație cu UE și este angajată în proces de aderare la Uniunea Europeană.

Sînt sigur că Republica Moldova va putea sa beneficieze în continuare de experiența și munca ei oriunde va decide să își dedice activitatea publică. Vreau sa-i mulțumesc ei și echipei sale pentru deschiderea și cooperarea de care a dat dovadă în toată această perioadă. Mult spor!”, scrie Groza pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă ordine de idei, directorul executiv al IPRE se arată convins că PAS va înainte candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de primar de Chișinău la alegerile locale ce urmează să aibă loc în toamna acestui an.

„Apropo, chișinăuieni și oaspeții Capitalei cu siguranță vor avea doar de cîștigat dacă Natalia va fi aleasă și va deveni Primar General al Municipiului Chișinău. În orice caz, competiția și dezbaterile electorale cu participarea Nataliei, lui Ion (Iv Ceban) și Ruslan (așa ca între foști colegi la Cancelaria de Stat) vor fi despre Chișinău și administrarea treburilor publice, nu despre politică sau geopolitică”, mai scrie Iulian Groza.


Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcția de primministru al R. Moldova pe 10 februarie în cadrul unor declarații în fața jurnaliștilor.

Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurămîntul de învestire în funcție la 6 august 2021. Odată cu învestirea sa, Gavrilița a reformat structura guvernamentală, fiind create 13 ministere, față de nouă cîte au fost pînă la preluarea guvernării. Astfel, patru din ministerele preluate de Guvernul Gavrilița au fost reformate și divizate.

4
0
0
0
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?