COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nagacevschi: Olesea Stamate sare la gîtul președintei Parlamentului

Nagacevschi: Olesea Stamate sare la gîtul președintei Parlamentului

Juristul Partidului Socialiștilor, Fadei Nagacevschi, o atacă dur pe ministrul Justiției, Olesea Stamate, după ce a anunțat că urmează a fi anulat concursul de selectare a candidaților pentru funcția de procuror general.

Nagacevschi se arată indignat de faptul că Stamate îl bănuiește pe membrul comisiei Petru Bobu că nu a fost obiectiv și ar fi oferit special un punctaj necorespunzător unor participanți la concurs, ceea ce a denaturat rezultatele finale ale preselecției.

„Domnul Bobu este identificat doar pentru simplul fapt că a fost desemnat de președintele Parlamentului. Ministrul sare astfel la gîtul președintelui Parlamentului. Se crează impresia că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției sau Procuratura este o filială”, a declarat Nagacevschi în cadrul unui briefing de presă organizat de fracțiunea parlamentară PSRM.


Nagacevschi mai spune că Stamate „ne-a făcut de rușine la Comisia de la Veneția” cînd a prezentat proiectele de legi care vizează reforma justiției, demonstrînd că este incompetentă.

Socialiștii sînt de părere că ar trebui creată o comisie de anchetă în Parlament care să constate ce a stat la baza anulării mai multor concursuri organizate de actuala guvernare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load