X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Modificările la Codul Electoral, propuse spre lectura a doua în Comisia juridică

14 iul. 2020,, 17:28   Politică
2835 0

Modificările la Codul Electoral aprobate în prima lectură săptămîna trecute sînt propuse spre examinare în cadrul ședinței de miercuri, 15 iulie, a Comisiei juridice care urmează să prezinte raportul pentru lectura a doua.

Deputatul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco, susține că asta se întîmplă chiar dacă în cadrul consultărilor publice de astăzi au fost expuse mai multe îngrijorări din partea fracțiunilor și societății civile.

Conform noilor modificări, în Codul Electoral se introduce interdicția de a utiliza în campania electorală și în cadrul acțiunilor de agitație electorală a discursului bazat pe ură sau instigator la discriminare.

De asemenea, sînt prevăzute sancțiuni pentru implicarea cultelor religioase în campania electorală, transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare dacă aceasta are ca scop să-i determine să voteze pentru un concurent anume, implicarea organizațiilor necomerciale, de binefacere și sindicale în campania electorală, nereflectarea corectă a campaniei de către instituțiile media.

O altă propunere prevede stabilirea orelor de votare de la 8.00 pînă la 20.00 față de 07.00-21.00 cum este în prezent.


De asemenea, se propune stabilirea unor norme clare referitoare la conținutul și modalitatea efectuării publicității electorale, procedurii de contestații, precum și a sancțiunilor pentru grupurile de inițiativă, concurenții electorali, funcționarii electorali, instituțiile media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?