X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Delegația Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control va avea un nou șef

28 noi. 2023,, 16:06   Politică
1907 0

Delegația Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control va avea un nou șef. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost elaborat de Cancelaria de Stat și propus spre consultări publice.

Astfel, noul șef al delegației moldovenești în cadrul CUC ar urma să fie Sergiu Golovaci, actualul șef adjunct al Inspectoratului Management Operațional al MAI, notează Noi.md cu referire la deschide.md.

Totodată, autoritățile propun desemnarea șefului Inspectoratului General pentru Migrație, Mihai Vodă, în calitate de membru al delegației.

De menționat că delegația R.Moldova în cadrul CUC a rămas fără șef, după ce candidatura lui Alexandru Flenchea nu a fost reconfirmată de către prim-ministrul Dorin Recean în februarie 2023.

Deschide și: Flenchea nu mai este șef al delegației R. Moldova în Comisia Unificată de Control. Mesajul lui după plecarea din funcție


Precizăm că delegația Republicii Moldova funcționează în baza unui regulament aprobat de Guvern la 3 octombrie 2011 și are menirea de a monitoriza continuu situația în Zona de Securitate, de a interveni la problemele ce țin de funcționarea mecanismului de menținere a păcii, asigurarea ordinii și siguranței cetățenilor în această regiune.

Sergiu Golovaci activează în cadrul organelor Ministerului de Interne din anul 1993. Din anul 2006 a fost membru al delegației R.Moldova în cadrul CUC. Totodată, în perioada anilor 2019-2021 acesta a deținut funcția de secretar de stat în cadrul MAI.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?