X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Mișcarea liberală este o iluzie? Absență record a liberalismului în Rusia în 2018

21 mar. 2018,, 21:02   Politică
2583 2

În Federația Rusă nu există practic niciun liberal. Toată mișcarea liberală din Rusia, care agită spațiul informațional de mai bine de 20 de ani, este reprezentată de puțin peste 2% de persoane, care au votat la alegerile prezidențiale din Rusia în acest an.

De exemplu, mișcarea moșiilor de familie din Rusia este numeric de cîteva ori mai mare decît cea a liberalilor zgomotoși care solicită constant o atenție deosebită. Numărul voturilor acordate pentru programul lui Putin este un record în istoria Rusiei postsovietice și în întreaga lume "progresistă". Niciun politician occidental nu se poate lauda cu așa ceva.

Rezultatul alegerilor, ale acestui eveniment la scară largă și costisitor, pe care nimeni nu le-a pus la îndoială, a relevat o claritate foarte importantă. Și, în ciuda faptului că în principiu nu a existat nicio intrigă, ea arată în mod clar creativitatea și perspectivele ideii și echipei care a realizat-o. Așadar, prieteni, rezultatul alegerilor a arătat o prăbușire completă a ideii de transumanism liberal în Rusia.

Mai mult, acest colaps este atît de firesc, încît PENTRU PRIMA DATĂ s-a dovedit a fi nu prea costisitor. Încălcări grave nu au fost înregistrate – ele lipsesc.

Astăzi putem observa cum întreaga lume se află în stare de globalizare. Dar unde ne împinge aceasta pe noi? Acest proces global are două alternative masive. Adică cele susținute de majoritate. Prima alternativă, în versiunea populară, are chipul liberal al transumanismului, conform căruia oamenii au încredere într-un concept în care folosirea rezultatelor științei și tehnologiei pentru îmbunătățirea capacităților fizice și mentale ale omului este o prioritate primordială, cu un singur scop principal. Scopul este de a elimina acele aspecte ale existenței umane pe care transhumaniștii le consideră nedorite – suferințele, bolile, îmbătrînirea și moartea. Transumaniștii se concentrează asupra oportunităților și consecințelor utilizării tehnologiilor, cum ar fi convergența tehnologiilor biologice, informaționale, cognitive și nanotehnologiilor, pentru a elimina toate „problemele“. Un fel de paradis tehnocratic global, lume digitizată – „Silicon Valley” – viață într-o mare corporație unde toți sînt colegi și lucrează împreună.


Acest mediu corporativ a capturat mințile și viețile multor oameni din Occident. Liberalismul este o mișcare internațională largă care susține ideile transumaniste ale viitorului omenirii. Cu toate acestea, în spațiul postsovietic și, mai ales, în Rusia, după cum au arătat alegerile, această mișcare este foarte slab reprezentată de oameni concreți.

Dar există și o a doua alternativă a dezvoltării lumii. Ea este reprezentată astăzi de echipa lui Vladimir Putin. Majoritatea absolută care l-a sprijinit a demonstrat că aceasta și este o alternativă a liberalismului. Există o astfel de variație a societății, în care, într-un singur dans, oamenii sînt adepți ideologici ai valorilor și ordinelor, doctrinelor sociale sau religioase tradiționale. Valoarea principală este păstrarea tradițiilor societății, a instituțiilor acesteia.

Conservatorii din politica internă subliniază valoarea statului și ordinii publice existente și resping reformele radicale, pe care le consideră extremiste. În politica externă, conservatorii pariază pe întărirea securității, capacitățile defensive, încercînd să-i sprijine pe aliații tradiționali, în relațiile economice externe ei apără protecționismul.

Pe site-ul nostru noi întotdeauna abordăm în mod tradițional toate fenomenele din perspectiva tendințelor civilizatoare din lume, a intereselor planetei și conservării lumii vii. Prin urmare, în această secțiune, noi, încercînd să privim înainte spre viitorul planetei Pămînt, observăm existența unei alternative rezonabile la transhumanismul nebunesc care înclină lumea spre fanteziile radicalilor. Aceștia sînt doi poli, două idei, două căi paralele de viață.

Ar fi de dorit ca în oricare dintre variantele dezvoltării noastre globale să se păstreze toate culturile oamenilor de pe planetă, toată diversitatea din lumea animală și vegetală. Și pentru ca potențialul tehnologic pe care oamenii îl creează să contribuie la dezvoltarea lor internă și personală spre un suflet plin de viață și sensibil, într-un corp sănătos și puternic, pregătit pentru provocările naturii și pentru un dialog cu propria voință și conștiință trezită.

Anna Kunț

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?