Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Mircea Geoană a mers la Ministerul Apărării

14 sep. 2023,, 14:33   Politică
2475 0

Cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord Atlantică pe dimensiunea apărării a constituit unul din subiectele abordate în cadrul întrevederii Secretarului de Stat, Valeriu Mija, și comandantului Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Oficialii s-au referit la proiectele de asistență comune direcționate spre modernizarea Armatei Naționale derulate de NATO de-a lungul timpului, inclusiv în cadrul Inițiativei de consolidare a capacităților de apărare (DCBI), la care țara noastră a aderat în 2014, notează Noi.md.

Valeriu Mija a menționat că Inițiativa de sprijin DCB rămîne o prioritate și un instrument vital în contextul Parteneriatului Republica Moldova-NATO.

În cadrul dialogului, părțile au abordat, de asemenea, situația de securitate din regiune și dezideratele strategice ale ministerului Apărării, precum și acțiunile întreprinse în contextul reformei sectorului de apărare, inclusiv cu sprijinul partenerilor externi și organizațiilor internaționale.

La rîndul său, Mircea Geoană a menționat că Alianța va continua să susțină țara noastră în parcursul de modernizare a capacităților sale de apărare.

3
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?