X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șeful adjunct al NATO, la Chișinău: "Am discutat despre modalități de a întări parteneriatul"

14 sep. 2023,, 13:18   Politică
2758 0

„Republica Moldova aparține democrațiilor europene”. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova.

„Din punct de vedere politic și strategic, Republica Moldova aparține familiei democrațiilor europene. Este un moment al istoriei, accelerat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Astăzi am discutat despre modalități de a întări parteneriatul”, a declarat Geoană.

Geoană a dezvăluit că a vorbit despre importanța de a întări reziliența, securitate energetică, prevenirea atacurilor cibernetice în Republica Moldova.

Conform lui, țara noastră poate conta pe statele membre NATO și că „Republica Moldova are talent ingineresc și capacitate de inovare deosebită”, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Vreau să salut declarația summitului NATO, de la Vilnius, unde s-a menționat expres parteneriatul cu RM. Obiectivul nostru este să construim o armată la standarde NATO, să avem mai multe exerciții. Dezvoltarea capacităților și modernizarea armatei sunt priorități. Intenția Republicii Moldova este să dinamizeze programele de parteneriat cu țări membre NATO”, a declarat la rîndul său premierul Dorin Recean.

3
0
1
2
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?