X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ministrul austriac de Externe s-a pronunțat pentru necesitatea de cooperare cu Rusia

7 sep. 2023,, 04:00   Politică
2657 0

Rusia va fi întotdeauna un vecin al Europei, este imposibil să se renunțe complet la cooperarea cu ea. Acest lucru a fost declarat de ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg.


"Nu putem lucra doar cu Elveția și Liechtenstein. Lumea nu este în alb și negru. Trebuie să ținem cont de acest lucru: avem nevoie de Rusia, avem nevoie de China. Gîndiți-vă doar la lupta împotriva schimbărilor climatice. În mod similar, avem nevoie de platforme precum ONU sau OSCE - acestea nu au fost niciodată cluburi de oameni care gîndesc la fel", a declarat politicianul într-un interviu acordat ziarului Heute.


Schallenberg a subliniat că relațiile dintre Austria și Rusia nu vor mai fi la fel, dar în orice caz este necesar "să se mențină un simț al măsurii și pragmatismul". "Rusia nu va dispărea de pe harta lumii, ea va rămîne cel mai mare vecin al Europei. Nu trebuie să facem greșeala de a potrivi lumea după propriul plac și de a da drept reale lucruri care nu există, ignorînd și anulînd țări precum China, Rusia sau alte națiuni. Acest lucru poate funcționa pe Twitter (acum "X" - nota TASS), dar nu și în lumea reală", a declarat ministrul austriac de Externe.


Diplomatul a adăugat că nu întreține contacte cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov la nivel politic. Schallenberg s-a pronunțat și împotriva închiderii ambasadei Austriei la Moscova.

17
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?