X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul apărării oferă detalii despre misiunea de apărare franceză în Moldova

11 mar. 22:15   Politică
3441 0

Misiunea de apărare franceză, care urmează să ajungă la Chișinău, se limitează la o singură persoană. Aceasta va avea funcția de atașat militar, precizează ministrul Apărării de la Chișinău.

Anatolie Nosatîi a precizat că este vorba despre o femeie locotenent-colonel. Aceasta a activat și pînă acum, însă se afla la București, iar în scurt timp urmează să exercite atribuțiile din sediul ambasadei franceze de la Chișinău, scrie realitatea.

„Începînd de luna viitoare, se va transfera de la București la Chișinău. Vreau să menționez avem 10 ambasade care dețin 10 atașați militari. Nu vorbim despre misiunea străină și prezență permanentă”, a spus Nosatîi.

Șeful Apărării din Moldova a precizat că toți funcționarii de acest gen au funcție de legătură între Armata Națională și structura similare din Franța. Actualmente, Belarus, Rusia, Cehia, China, România, SUA, dar și alte state, au atașați militari în Republica Moldova.

Totodată, conform oficialului, acordul în domeniul apărării, semnat recent cu Franța, nu prevede ca, în caz de agresiune asupra Republicii Moldova, Parisul să ne trimită soldați în ajutor. Referindu-se la garanțiile de la alte state, Nosatîi a evitat să numească eventuale scenarii, în care alte țări ar putea oferi sprijin Republicii Moldova.


Amintim că, după vizita din martie 2024 a Maiei Sandu la Paris, presa scria despre faptul că Emmanuel Macron a anunțat deschiderea unei misiuni permanente de apărare la Chișinău, care își va începe activitate în cîteva luni. Ministrul Anatolie Nosatîi consideră că ar fi fost vorba despre o calchiere atunci cînd s-a tradus discursul liderului de la Paris.

4
0
0
2
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?