X 
Transnistria stiri: 1420
Eurovision stiri: 504

Astăzi, este marcată Ziua Drepturilor Omului

10 dec. 2023,, 09:15   Societate
2107 0

10 decembrie este Ziua Drepturilor Omului, care marchează aniversarea adoptării Declarației universale a drepturilor omului în 1948.

Această zi reprezintă o ocazie de a aminti că drepturile omului sînt universale, indivizibile, inalienabile, interdependente și interconectate, notează Noi.md.

Promovarea și apărarea lor reprezintă un imperativ pentru menținerea demnității umane; în același timp, respectul autentic pentru drepturile omului și respectarea acestora sînt indispensabile pentru pace, democrație și dezvoltare durabilă.

Data de 10 decembrie a fost aleasă pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU la 10 decembrie 1948 a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, cînd Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.


Ziua este marcată în mod normal atît de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt cît și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?