Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Maia Sandu, la 500 de zile de război în Ucraina: „Ucrainenii sînt oamenii păcii și noi sîntem alături de ei”

8 iul. 2023,, 12:30   Politică
3584 1

Astăzi, cînd se fac 500 de zile de cînd a început războiul din Ucrainei, șefa statului a venit cu un mesaj, notează Noi.md

Președinta Maia Sandu a menționat că viața oamenilor pașnici din Ucraina a fost radical schimbată din cauza acestui război.

„Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mîini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vîrstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări”, a declarat Președinta.

Șefa statului a subliniat că datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. La fel, că rămînem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături.

„Ucrainenii sînt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere. Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sînt oamenii păcii și noi sîntem alături de ei”, a spus Președinta Maia Sandu.

5
0
0
2
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?