Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, în vizită la Edineț: Despre ce a discutat cu sătenii

20 iun. 2023,, 17:30   Politică
3234 0

Justiție corectă, condiții optime pentru export în Europa și un preț bun la materia primă. Sînt cîteva din doleanțele locuitorilor din satul Viișoara, raionul Edineț, care s-au întîlnit astăzi cu președintele R. Moldova, Maia Sandu.

Șefa statului a fost întîlnită cu aplauze, dar și multe întrebări, transmite Noi.md cu referire la NordNews.

Vizita președintelui a fost una mult așteptată de localnici, care au venit cu laude în adresa Maiei Sandu, dar și cu întrebarea – „cînd vor trăi mai bine?”.

„Cele mai bune așteptări. E o onoare mare că doamna Președinte a decis să vină la noi în localitate.”

„Pace în țară, liniște și ca toți să vină acasă, să aibă de muncă în țară și să fim un stat mare și bogat.”


„Sîntem mulțumiți că primim pensia. Suntem bucuroși de primărița noastră că e tare străduitoare. Mă bucur și de doamna președinte, și de doamna primar, suntem mulțumiți din suflet. Vine pentru că îi place de noi. Îi place Viișoara și vine”, ai spus oamenii.

Gospodarii s-au plîns că muncesc mult, dar nu sînt remunerați pe măsură.

—Prețul laptelui lasă de dorit. Fiecare mai avem cîte o vacă, muncim, dar îl vindem cu 5 lei. Nu este convenabil.

—Pentru că sunt puține întreprinderi de prelucrare a laptelui și reușesc să impună prețul. Pe de o parte, produsul finit e scump, iar pe de altă parte, materia primă este ieftină. Industria de prelucrare nu a fost dezvoltată.

Iar pentru a crea relații comerciale de durată cu țările europene, Maia Sandu vrea ca R. Moldova să dispună de cîteva poduri noi, în cel mai scurt timp.

„Eu cred că noi trebuie să avem în următorii ani, cel puțin zece poduri care să ne unească cu România. Asta înseamnă și poduri care se unesc cu Uniunea Europeană, pentru că noi vrem să creștem exporturile, noi vrem să atragem investiții, iar pentru investitori este important ca să aibă acces la piața europeană”, a declarat Maia Sandu.

Tot astăzi, Maia Sandu s-a întîlnit și cu locuitorii din Zăbriceni.

3
1
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?