X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu, în vizită la Casa Regală a României. Ce subiecte au fost discutate

3 apr. 2023,, 18:30   Politică
2573 0

Relațiile dintre Chișinău și București, procesul de integrare europeană al țării noastre dar și consecințele războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova.

Acestea au fost cîteva dintre subiectele discutate de șefa statului Maia Sandu, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române, și Alteța Sa Regală Principele Radu.

Aflată într-o vizită la Palatul Elisabeta din România, Maia Sandu a declarat că țara noastră mizează în continuare pe susținerea Casei Regale în următorii pași spre aderare, care, potrivit șefei statului, „ne vor ancora pe un parcurs clar de dezvoltare”.

„Am discutat și despre proiectele susținute de Casa Regală a României în Republica Moldova, în domeniul educației, culturii, sănătății, dar și în sfera socială și umanitară. De asemenea, în cadrul vizitei, am plantat, în prezența Majestății Sale Margareta și a Alteței Sale Regale, Principele Radu, un arbore de stejar în grădina Palatului, ca semn al relației viguroase pe care o construim/avem cu România”, a spus Maia Sandu după întrevedere.

Amintim că Maia Sandu a fost primită astăzi și la Palatul Cotroceni. Acolo, președinta a fost întîmpinată de către președintele român Klaus Iohannis și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Cei trei oficiali vor avea o întrevedere trilaterală, după care vor susține o conferință de presă comună.


7
0
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?