X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu: „Astăzi, avem nevoie de sprijin”

30 sep. 2022,, 10:06   Politică
3020 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă, i-a mulțumit Comisarului European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, pentru vizita efectuată la Chișinău, precum și pentru sprijinul continuu pe care-l oferă Uniunea Europeană țării noastre.

„Vizita vine într-un moment complicat pentru RM, dar și pentru întreaga regiune. Apreciem acest semn de solidaritate. Reiterez spirjinul necondiționat pentru independența, suveranitatea și integritatea Ucrainei. Pentru a trece cu bine peste această situație dificilă, avem nevoie de sprijin. Sîntem recunoscători UE pentru sprijinul financiar oferit în utlimele luni. RM este cea mai vulnerabilă din punct de vedere energetic de pe continentul UE. Astăzi, avem nevoie de sprijin, ne confruntăm cu riscul întreruperii furnizării gazului și energiei electrice, problema energetică este acum una existentială pentru țara naostră”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a declarat că presiunile pe buget sînt în creștere, astfel că țara noastră are nevoie de sprijin financiar pentru a echilibra bugetul de anul viitor.

„Ne-am propus să accelerăm modernizarea sectorului de securitate. Am dori să semnăm un acord bilateral cu UE privind reducerea tarifelor roaming. În ciuda tuturor crizelor, țara noastră avansează pe făgașul implimentării reformelor, în special în domeniul justiției. Ne străduim și ne reușește să consolidăm procesele democratice. În ultimul an, am majorat pensiile și pensiile sociale. În pofida tuturor dificultăților, vrem să construim în RM o țară în care oamenii vor să trăiască și să revină”, a adăugat Maia Sandu.

Președintele țării a reiterat că integrarea UE este proiectul nostru nationale pentru care „vom lucra unind eforturile. Nu vrem tratament preferențial, ci un dialog susținut care ne va ghida pe calea aleasă. Am văzut că solidaritatea nu este doar o expresie, ci o valoare trăită pe viu”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?