Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

UPDATE: Guvernului condus de Maia Sandu a fost învestit în funcție

8 iun. 2019,, 18:53   Politică
5666 0

UPDATE 20:53 - Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit în funcție chiar în cadrul ședinței Parlamentului din 8 iunie.

Maia Sandu a mulțumit cetățenilor care au avut încredere în aleșii poporului dar și deputaților care au votat pentru instituirea unui nou guvern.

”Haide-ți să fim calmi și împreună să lucrăm pentru binele acestei societăți”, a spus Maia Sandu.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a salutat decizia de astăzi a Parlamentului prin care a fost acordat vot de încredere noului Guvern.

”Este o zi istorică pentru Republica Moldova și un pas important pentru depășirea crizei politice din țara noastră.


Am remarcat cu mîndrie că în pofida viziunilor diferite, astăzi parlamentarii au dat dovadă de curaj și au demonstrat că se poate găsi limbaj comun pe probleme de importanță majoră pentru societatea noastră.

Am urat succes fiecărui ministru în noua sa funcție de mare responsabilitate, îndemnîndu-i să depună eforturi maxime astfel ca rezultatele activității lor să fie apreciate și resimțite benefic de fiecare cetățean al Republicii Moldova. Mi-am exprimat convingerea că de capacitatea noului Guvern în frunte cu Maia Sandu depinde cît de funcțional va fi acesta. I-am îndemnat pe noii miniștri să meargă la compromis, să respecte Constituția, să apere suveranitatea, independența şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și să-și onoreze angajamentele asumate în fața cetățenilor”, a scris Igor Dodon în postarea sa.

Totodată, președintele a spus că s-a adresat celor care au fost la guvernare pînă în prezent, să asigure trecerea pașnică a puterii în Republica Moldova pentru a nu ajunge la destabilizare în țară.

18:20 - Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului condus de Maia Sandu.

Pentru candidatura acesteia au votat 61 de deputați prezenți în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi.

Din cabinetul de miniștri al guvernului Sandu vor face parte Andrei Năstase care urmează să conducă Ministerul Afacerilor Interne, iar vicepremier pentru Reintegrare va fi Vasile Șova.

Funcțiile de miniștri ai Economiei și Educației urmează a fi ocupate de Vadim Brînzan și Liliana Nicolăescu-Onofrei, așa cum a scris ieri tv8.md în baza unor surse din interiorul formațiunilor politice.

Ministru al Justiției va fi Stanislav Pavlovschi, iar la conducerea Ministerului Sănătății va ajunge Ala Nemerenco.

În fruntea Ministerului Apărării va fi Pavel Voicu, iar Nicu Popescu va ocupa fotoliul de ministru de Externe.

Natalia Gavriliță și Georgeta Mincu vor ajunge la conducerea Ministerului Finanțelor și, respectiv, Ministerului Agriculturii.

Reamintim că anterior cu o reacție au venit și deputații din PDM, care au spus că vor ataca în instanță toate deciziile adoptate astăzi de Parlament, care spun ei că este unul ilegal.

Învestirea Guvernului va avea loc în incinta Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?