Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mai mulți oficiali moldoveni au primit interdicția de a intra în Rusia

25 apr. 2023,, 10:50   Politică
3996 1

Rusia a declarat un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă drept persona non grata și, de asemenea, a interzis intrarea în Rusia a mai multor oficiali ai țării noastre.

Despre acest lucru a anunțat Ministerul rus de Externe în urma unei discuții cu Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova.

După cum s-a menționat, la 25 aprilie, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darius, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, căruia i-a fost înmînată o notă de protest în legătură cu pașii neprietenoși ai Chișinăului oficial față de Rusia.
.Lilian Darius a primit o notă de dprotest din partea Ministerului de Externe al Rusie în care se precizează că, drept răspuns la decizia nemotivată a autorităților Moldovi din 19 aprilie de a declara un angajat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova drept "persona non-grata", partea rusă declară un angajat "persona non grata" al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

În plus, șeful misiunii diplomatice moldovenești a fost informat despre decizia de a interzice intrarea în Federația Rusă a mai multor oficiali ai Republicii Moldova drept răspuns la declarațiile lor anti-ruse regulate, precum și aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni ale UE, ai căror figuranți sînt cetățeni ai Federației Ruse.

Anterior, Moldova a declarat un angajat al ambasadei ruse persona no- grata după incidentul privind refuzul intrării în țară a șefului Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov.

Rusia consideră decizia Moldovei de a refuza intrarea în țară șefului Tatarstanului, Rustam Minnihanov, drept "un nou pas neprietenos menit să submineze cooperarea strînsă dintre cele două țări".


Rustam Minnihanov urma să participe la Primul Congres Internațional a diplomației populare "Prietenia Popoarelor-2023", care a avut loc pe 17 aprilie la Comrat și a venit la invitația lui Viktor Petrov și Alexandr Suhodolski.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au declarat că acest a fost un zbor charter, iar echipajul a fost avertizat încă înainte de sosirea în Moldova că nu li se va permite accesul în țara noastră.

Incidentul a fost comentat și de Poliția de Frontieră a R. Moldova, care a declarat că "sprijinul pentru un candidat la alegerile locale din țara noastră nu reprezintă un motiv întemeiat" pentru ca un oficial rus să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

”Sînt false și declarațiile oficialului rus recent returnat din țara noastră, precum că a fost declarat „persoană non-grata” în Moldova. Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră a R. Moldova.

15
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?