Transnistria stiri: 1443
Preşedintele stiri: 4063

Reacția Rusiei la decizia Republicii Moldova în privința șeful statului Tatarstan

19 apr. 2023,, 16:15   Politică
3647 0

Rusia consideră decizia Moldovei de a refuza intrarea în țară a liderului Tatarstanului, Rustam Minnihanov, drept un alt pas neprietenos menit să submineze cooperarea strînsă dintre țări.

Despre acest lucru a afirmat într-un comentariu reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Considerăm decizia un pas neprietenos în raport nu numai cu Tatarstan și Găgăuzia, ci și cu Federația Rusă. Scopul său este de a submina legăturile tradiționale strînsă dintre regiunile țărilor noastre. Sîntem siguri că direcția anti-rusească nu găsește sprijin în rîndul cetățenilor Republicii Moldova ", se spune în comentariu.

Zaharova a subliniat că Moscova îndeamnă Chișinăului oficial să țină cont de interesele propriilor cetățeni și să nu împiedice dezvoltarea contactelor interregionale cu Rusia.

Rustam Minnihanov urma să participe la Primul Congres Internațional de diplomație populară "Prietenia Popoarelor 2023", care a avut loc în ajun la Comrat și a venit la invitația lui Victor Petrov și Alexandr Suhodolski.


Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au declarat că acest a fost un zbor charter, iar echipajul a fost avertizat încă înainte de sosirea în Moldova că nu li se va permite accesul în țara noastră.

Incidentul a fost comentat și de Poliția de Frontieră a R. Moldova, care a declarat că "sprijinul pentru un candidat la alegerile locale din țara noastră nu reprezintă un motiv întemeiat" pentru ca un oficial rus să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

”Sînt false și declarațiile oficialului rus recent returnat din țara noastră, precum că a fost declarat „persoană non-grata” în Moldova. Susținerea unui candidat în alegerile locale din țara noastră nu este un motiv întemeiat și autoritățile au solicitat oficialilor ruși să se abțină de la imixtiuni în treburile interne ale țării noastre”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră a R. Moldova .

19
1
0
9
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?