Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mai multe inițiative ale socialiștilor nu au fost acceptate

15 noi. 2018,, 13:30   Politică
2778 3

Mai multe proiecte de lege cu caracter social propuse astăzi de PSRM nu au fost acceptate spre a fi incluse în ordine de zi de către majoritatea parlamentară, notează Noi.md.

Printre inițiative se numără acordarea din Fondul asigurărilor obligatorii de asistență medicală a laptelui praf pentru mamele care din varii motive nu-și pot alăpta copiii. Proiectul de lege a fost prezentat de socialiști încă în februarie 2018.

O altă inițiativă prevede instituirea așa-numitului capital familial, menit să asigure sprijinul financiar din partea statului pentru familiile cu mulți copii.

„Capitalul familial este o premieră pentru Moldova. Cunoaștem că natalitatea scade, iar rata mortalității este în creștere. Instrumentul propus de noi da duce la sporirea natalității prin intermediul susținerii financiare a familiilor”, a spus deputatul PSRM Vladimir Odnostalco. Nici această inițiativă nu a fost acceptată spre examinare.

De asemenea, fruntașii PSRM au propus o serie de măsuri pentru soluționarea crizei cadrelor didactice.


„În sistemul educațional lipsesc peste 2000 de profesori. Vîrsta medie a unui profesor este de 57 de ani, sistemul are nevoie de măsuri complete pentru stimularea tinerilor pedagogi să vină să facă serviciul în sistem”, a explicat deputatul Vlad Bătrîncea.

Alte propuneri ale formațiunii au vizat modificarea Legii cu privire la cultura fizică și sport. Parlamentarii au propus instituirea unor noi prevederi legate de protecția socială a sportivilor, precum și a antrenorilor din țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?