X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

MAEIE este solidar cu poporul georgiane

8 aug. 2018,, 07:42   Politică
6153 6

Comemorînd tragicele evenimente din Georgia, care s-au produs în 2008, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene îşi exprimă sentimentele de solidaritate cu poporul georgian, reiterînd, totodată sprijinul său ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei, relatează Serviciul de presă al MAEIE.

Agresiunea militară contra Georgiei din 2008 a însemnat o încălcare gravă a principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, în particular, prin amestec brutal în treburile interne ale altui stat, recurgerea la forţă în relaţiile dintre țări şi încălcarea grosolană a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a unui stat membru al ONU. În urma intervenției militare împotriva poporului georgian, Georgia a pierdut mai multe vieţi omeneşti şi a avut de suferit pagube materiale şi teritoriale semnificative.

Republica Moldova permanent a condamnat ingerința oricărui stat în treburile interne al altei țări prin orice forme, optînd pentru relații egale de parteneriat, cu respectarea independenței, suveranității și integrității teritoriale, pornind de la dreptul internațional și prevederile Cartei ONU. Drept exemplu al acestei politici servește și Rezoluția Adunării Generale ONU privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”, votată de statele membre ale Organizației Națiunilor Unite la 22 iunie 2018, la propunerea Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?