X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

MAE al FR: "Livrările militare ale SUA în R.Moldova complică reglementarea transnistreană"

1 oct. 2021,, 09:05   Politică
3934 9

Livrările militare ale SUA în Moldova vor complica procesul de reglementare transnistreană care și așa stagnează.

Despre acest lucru a declarat în cadrul unui briefing Alexey Zaițev, director adjunct al Departamentului de Informație și Presă al Ministerului rus de Externe, relatează Noi.md .

Potrivit lui, Moscova a atras atenția asupra sosirii în Moldova pe 26 septembrie curent a unui lot de echipament militar american în valoare de 5 milioane de dolari. Scopul este de a spori potențialul forțelor armate ale Republicii Moldova și interoperabilitatea acestora pentru participarea la operațiunile internaționale de menținere a păcii.

Potrivit informațiilor mass-media, este vorba despre arme de calibru mic, echipamente de comunicații, sisteme de artilerie ușoară și mașini blindate. Pînă la sfîrșitul acestui an, a fost anunțată sosirea mai multor loturi similare din Statele Unite.

"Noi credem că astfel de măsuri, care se încadrează în linia generală a Washingtonului și Bruxellesului, de atragere a Moldovei în structurile Euro-Atlantice, este puțin probabil că vor contribui la consolidarea încrederii între malurile Nistrului, complicand procesul de soluționare a conflictului Transnistrean case și așa stagnează", a declarat directorul Adjunct al Departamentului de Informație și Presă al Ministerului rus de Externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?