X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Lupu: Să le spunem adio colegilor noștri unioniști!

22 mar. 2018,, 10:52   Politică
12981 24

Deputații PL au părăsit ședința de astăzi în semn de protest față de modul în care moderează Andrian Candu întrunirile plenare, notează Noi.md.

Mai cu seamă, deputații PL s-au arătat nemulțumiți de faptul că propunerea lor cu privire la organizarea unei ședințe plenare dedicate centenarului unirii a fost respinsă.

„Dl Candu, a cîta oară, respinge neîntemeiat propunerile noastre. În semn de protest, părăsim ședința plenară și nu revenim pînă cînd nu se face unirea”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Gestul liberalilor a stîrnit amuzamentul unor deputați.

„Nu știu dacă alți colegi au observat, dar liberalii au anunțat că nu se întorc pînă nu se face unirea. Avînd în vedere că unirea nu se va face niciodată, înseamnă că colegii noștri ne-au părăsit pentru totdeauna. Să le spunem adio, să ne luăm rămas-bun de la colegii noștri unioniști. Trist, dar realist”, a ironizat deputatul PD Marian Lupu.


Remarca politicianului a deranjat-o pe liberal-democrata Maria Ciobanu, care l-a îndemnat pe Lupu să nu se ia de toți unioniștii din sala plenului. Democratul a reacționat prompt.

„Colegii, dacă au alte viziuni, contrare viziunii de suveranitate și independență a țării, atunci nu au ce căuta în această sală. Aici este Parlamentul țării Republica Moldova”, a spus tranșant Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?