Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Curtea de Conturi reacționează după acuzațiile Tatianei Vozian, aflată în conflict cu Marian Lupu

12 sep. 2023,, 17:33   Societate
1965 0

Curtea de Conturi califică drept "calomnioase şi defăimătoare" afirmațiile cu care a ieșit în spațiul public angajata instituției Tatiana Vozian, demisă recent.

Într-o declarație a instituției se precizează că acuzațiile de hărțuire aduse de fosta angajată a Curții.

"În cadrul procedurii disciplinare inițiate de Comisia de disciplină a Curții de Conturi, a fost efectuată ancheta de serviciu în care au fost examinate pretinsele fapte de comportament necorespunzător imputate funcționarului public Vozian Tatiana, șefa Direcției dezvoltare instituțională și metodologie, sesizate ca abateri disciplinare de către colega de serviciu, șefa a Direcției.

De notat că, în sesizarea depusă, doamna a comunicat că, în rezultatul procedurii disciplinare care a avut loc anterior în privința Tatianei Vozian, care s-a finalizat cu aplicarea sancțiunii disciplinare persoanei nominalizate, atît pe parcursul derulării procedurii disciplinare, cît și ulterior, a fost hărțuită și moral intimidată de către Tatiana Vozian. Doamna care a depus plîngerea a menționat că astfel de acțiuni și tentative de comportament se întreprind și în prezent de către Tatiana Vozian, cu scopul de a o învinui pe nedrept și de a o distruge moral. Astfel, ea a invocat că, într-o perioadă de timp de cel puțin 6 luni (februarie – iulie a.c.), a fost supusă la locul de muncă unor atitudini și tratamente ostile din partea Tatianei Vozian care, potrivit raporturilor de muncă, pînă la data de 01.07.2023, i-a fost conducător superior direct, se arată în declarația Curții de Conturi.

Toate procedurile au avut loc conform legii, iar declarațiile Tatianei Vozian şi ale avocatei sale nu au nimic în comun cu realitatea", se mai menționează în decizia Curții.


0
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?