X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lichidat, dar nu pînă la urmă: Site-ul Partidului Șor rămîne funcțional

28 iul. 2023,, 12:08   Politică
3151 0

Momentan, Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) nu dispune de temei juridic pentru a bloca domeniul „partidulsor.md”.

Informația a fost confirmată de reprezentanții instituției, transmite Noi.md cu referie la newsmaker.md.

În același timp, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au precizat că responsabili de gestionarea paginii web a Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, sînt lichidatorii numiți de Ministerul Justiției.

Potrivit informațiilor oferite de STISC, conform informațiilor din Registrul numelor de domeniu .md subdomeniul partidulsor.md a fost achitat și este valabil pînă la data de 18 octombrie 2023.

Reprezentanții instituției susțin că nu au motive juridice pentru a bloca accesul la pagina web.


„Ținînd cont de prevederile Regulamentului citat și faptul că nu există o hotărîre a unei instanțe de judecată prin care să se dispună blocarea sau revocarea subdomeniului partidulsor.md, comunicăm că la momentul actual STISC nu are temei juridic de a bloca sau revoca subdomeniul respectiv”, se arată în răspuns.

„Din momentul numirii lichidatorilor partidului, mandatul organelor partidului politic încetează. Astfel, lichidatorii sînt obligați să îndeplinească toate cerințele prevăzute de legislația în vigoare privind gestionarea în continuare a activelor partidului, inclusiv administrarea paginii web”, se arată în răspuns.

Amintim că, pe 19 iunie, Curtea Constituțională a pronunțat hotărîrea prin care Partidul „ȘOR” este declarat neconstituțional. Conform hotărîrii, acesta urmează a fi dizolvat, iar deputații aleși în Parlament pe lista formațiunii urmează să rămînă independenți, fără dreptul de a se afilia altor fracțiuni parlamentare.

10
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?