Lesnic, în discuții cu conducerea Misiunii OSCE în R. Moldova

Lesnic, în discuții cu conducerea Misiunii OSCE în R. Moldova

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o nouă întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Ei au discutat un spectru larg de aspecte ce țin de problematica transnistreană și a rezultatelor vizitelor de documentare efectuate pe parcursul săptămînii trecute la instituțiile de învățămînt cu predare în limba romînă din regiunea transnistreană și în s. Varniţa din raionul Anenii Noi, a comunicat agenției Moldpres Biroul politici de reintegrare.

În context, au fost evidențiate problemele abordate de către cadrele didactice și cetățeni în cadrul vizitelor nominalizate, fiind solicitată implicarea nemijlocită a Misiunii OSCE în calitate de mediator în procesul de negocieri întru identificarea unor soluții viabile pe marginea acestora. 

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate unele aspecte ce țin de stimularea activității unor grupuri de lucru sectoriale care vor continua să asigure interacțiunea și dialogul pe probleme tehniLesnic a discutat cu conducerea Misiunii OSCE în R. Moldova, precum și elemente referitor la organizarea în perioada apropiată a unei posibile vizite în Republica Moldova a mediatorilor și a observatorilor în formatul de negocieri ,,5+2”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load