X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Lavrov: "Rusia vrea să aibă relații bune cu Moldova"

15 feb. 2023,, 14:26   Politică
4315 0

Rusia ar dori să aibă relații bune cu Moldova, dar aceasta este o "stradă cu două sensuri".

Despre acest lucru a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la ora guvernului din Duma de Stat.

"Vrem să avem relații bune cu prietenoasa, multinaționala Moldova, dar aceasta este, desigur, o stradă cu două sensuri", a spus Serghei Lavrov.

"Politicienii care au preluat acum puterea în această țară și care, în general, și-au declarat dorința de a adera la Uniunea Europeană și aproape să se reunească cu România sau chiar să ceară NATO să le asigure securitatea, acești politicieni totuși nu reflectă interesele poporului lor. Acolo există îndemnuri de a organiza alegeri anticipate, aceasta este problema internă a Moldovei, dar noi nu simțim deloc plăcerea de a folosi această țară prietenoasă în scopuri anti-ruse", a adăugat el.

"Autoritățile moldovenești, prin retorica anti-rusă vor să distragă atenția de la acuzațiile pentru eșecul în politica internă", a spus Serghei Lavrov.


El a menționat că Occidentul a ajuns la punctul de neîntoarcere în transformarea Ucrainei într-un cap de pod anti-rus.

Ministrul rus de Externe a subliniat că țările occidentale au scopul de a "limita pentru mai mulți ani Rusia", inclusiv prin extinderea NATO spre est. "În ultimii ani, această linie a Washingtonului și a sateliților europeni a ajuns la punctul de neîntoarcere", a subliniat diplomatul rus.

Lavrov a mai spus că forțele care iau decizii pentru Ucraina intenționează să submineze poziția Rusiei. Potrivit lui, există o dorință maniacală a Kievului și a celor din Uniunea Europeană care îi conduc, de a submina pozițiile rusești în mecanismul "5+2", care se ocupă de reglementarea transnistreană. El a mai adăugat că țările occidentale vor să slăbească legăturile Rusiei cu Găgăuzia.

În plus, aliații occidentali ai Ucrainei încearcă să dea vina pe partea rusă pentru toate problemele Moldovei și cer retragerea pacificatorilor ruși care păzesc depozite uriașe de muniție din Colbasna.

12
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?