TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Procuratura Anticorupție ar exista un dosar în care ar fi vizați Leancă, Arapu, Candu și Drăguțan

La Procuratura Anticorupție ar exista un dosar în care ar fi vizați Leancă, Arapu, Candu și Drăguțan

Deputatul Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind investigarea devalorizării sistemului bancar, spune că deține o informație neoficială, precum că la Procuratura Anticorupție (PA) există două dosare pornite în privința unor factori de decizie din Guvernul Leancă precum ex-premierul Iurie Leancă, ex-ministrul Finanțelor Anatol Arapu și ex-ministrul Economiei Andrian Candu.

De asemenea, în această privință ar fi cercetat și ex-guvernatorul Băncii Naționale (BNM) Dorin Drăguțan.


Alexandru Slusari afirmă că procurorii ar cerceta inacțiunile acestora din anul 2013, cînd statul a fost deposedat de pachetul de control al Băncii de Economii (BNM): „Cînd au fost acordate garanțiile de stat fără ca să ei introducă imediat administrare specială”, a comentat parlamentarul.

Unul dintre dosare a fost pornit în anul 2015 și despre acesta Slusari spune că membrii comisiei au confirmare oficială de la procuratură „Surprinderea mea e că nu este finalitate pe acest dosar”, a declarat președintele comisiei de anchetă.

Cît privește al doilea dosar, Alexandru Slusari zice că deține informația doar din surse neoficiale și este în așteptarea unei confirmări. Am contactat și noi reprezentanții Procuraturii Anticorupție pentru a verifica informația. Vom reveni cu detalii cînd vom avea un răspuns de la reprezentanții PA.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load