Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La București s-a desfășurat conferința ministerială "Platforma de sprijin a Republicii Moldova"

15 iul. 2022,, 16:00   Politică
3029 0

Șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, secretarul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou și ministrul Muncii al Moldovei, Marcel Spătări, vin cu declarații de presă, după a două ediție a conferinței ministeriale „Platforma de sprijin a Republicii Moldova”, la București.

„La Conferință de astăzi, de la București, Platforma devine un mecanism permanent, de tip interguvernamental, un cadru internațional destinat mobilizării, concentrării și coordonării asistenței noastre pentru Republica Moldova. Pe de o parte, trebuie să sprijinim Republica Moldova în eforturile de a răspunde provocărilor presante, pe termen scurt, cu care se confruntă. Este în primul rând vorba despre consecințele războiului din Ucraina și de impactul sau financiar sever.

Bugetul Republicii Moldova se află sub o presiune enormă. Accesul la finanțare externă presupune, în continuare, costuri ridicate. În plus, Republica Moldova se apropie rapid de plafoanele sustenabile de îndatorare”, a declarat mnistrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?