COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2818
Puterea stiri: 6279
Coronavirus stiri: 7236

Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a răspuns la acuzațiile deputatului Țîcu

6 mai. 16:30   Politică
2668 3

Judecătorul Curții Constituționale (CC), Vladimir Țurcan, a declarat că nu conduce și nu face parte din Partidul Moldova Unită. El a anunțat despre acest lucru pentru NM pe 6 mai, comentînd acuzațiile deputatului din partea Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, care susține că Țurcan se află în incompatibilitate dintre funcția de judecător al CCM și funcția de președinte al partidului politic „Moldova Unită”, funcții deținute concomitent

Vladimir Țurcan a respins acuzațiile deputatului Octavian Țîcu. El a confirmat pentru NM că a participat la crearea Partidului Moldova Unită în 2009 și a fost ales președinte al formațiunii pentru un mandat de trei-patru ani.

"În 2010, Partidul a participat la alegerile parlamentare anticipate. La sfîrșitul campaniei electorale, am fost grav rănit într-un accident și în perioada 2011-2012 am trecut un curs de reabilitare. Partidul practic nu a funcționat, mai tîrziu toți membrii săi au plecat și cu acesta s-a terminat totul", a spus Țurcan.

El a adăugat că în 2015 a aderat la Partidul Socialiștilor (PSRM). "Potrivit legii cu privire la partidele politice, atunci cînd o persoană intră într-un partid, își pierde calitatea de membru în altul", a spus Țurcan, adăugînd că în 2019 a părăsit PSRM din cauza numirii sale în funcția de judecător al Curții Constituționale.

"Din păcate, legislația este imperfectă, majoritatea partidelor înregistrate sînt înghețate", a spus Țurcan.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽