Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ion Sturza: Israelul e gata să-l extrădeze pe Șor cu anumite condiții

14 mar. 2023,, 10:44   Politică
3933 1

Autoritățile din Israel, țară unde se ascunde Ilan Șor, sînt gata să-l extrădeze pe politicianul fugar, însă pentru asta au nevoie de o sentință finală, lucru care ar putea să se întîmple în următoarele luni.

Declarația a fost făcută de omul de afaceri Ion Sturza, fost premier, în cadrul unei emisiuni de la un post TV, transmite Noi.mdcu referire la Vocea Basarabiei.

Fostul demnitar spune că lucrurile în dosarul lui Ilan Șor sînt atît de evidente, iar o decizie finală este așteptată și de comunitatea internațională. Ion Sturza a mai precizat că, deși mulți cred că Israelul îl protejează pe politicianul fugar, autoritățile de acolo sînt gata să-l extrădeze, însă să fie respectate toate normele juridice și să existe un dosar transmis de o instanță de judecată.

”Mulți spun că Israelul îl protejează. Nu, Israelul este gata să-l extrădeze în condițiile legii, iar asta ar însemna un dosar transmis sau o decizie finală. În acest caz, conform legislației din Israel, condamnatul are dreptul să aleagă unde vrea să-și ispășească pedeapsa: în Israel sau în Republica Moldova”, a declarat Ion Sturza.

Următoarea ședință la Curtea de Apel Chișinău în dosarul Șor urmează să aibă loc pe 12 aprilie. Politicianul, care se ascunde acum în Israel, a fost condamnat în 2017 la șapte ani de pușcărie de prima instanță, pentru că a obținut ilegal cinci miliarde de dolari de la Banca de Economii, bani pe care i-ar fi spălat prin companii off-shore. În vara anului 2019, atunci cînd Partidul Democrat a cedat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.

10
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?