X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ion Chicu: Modul în care este organizată licitația de la Aeroport este un exemplu clasic de corupție

12 mar. 15:31   Politică
5455 0

Modul în care este organizată licitația de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC), pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale controlate anterior de Ilan Șor, este un exemplu clasic de corupție.

Este opinia fostului premier Ion Chicu, în prezent președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Chicu a declarat la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4 că acest concurs lansat de AIC va aduce prejudicii pentru bugetul de stat, scrie realitatea.

„În 2013, aeroportul a fost concesionat cu toate elementele sale, inclusiv pista de decolare-aterizare, infrastructura de recepționare și distribuire a bagajelor. Toate acestea necesită investiții. „Acum, ăștia ce vor să facă? Ăștia vor să lase pe umerii statului elementele care necesită investiții, ca statul să aloce în fiecare an, din bugetul de stat, bani pentru pista ceea de decolare, iar acolo sînt zeci de milioane, iar elementele din acest complex, care aduc profit, să le dea prietenilor Maiei Sandu, care, după cum au zis, au fost seduși de Maia. Adică ceea ce aduce lapte și smîntînă – concesionăm, „fără mare corupție”, iar ceea ce necesită să hrănești în fiecare zi de la bugetul de stat – asta lăsăm nouă”, a explicat Ion Chicu.

Fostul premier a atras atenția și asupra faptului că noul caiet de sarcini pentru desfășurarea licitației au fost introduse „prevederi obscure”, menite să-i încurajeze pe organizatori să treacă peste contradicții interioare și prevederile din legislație.

„Pentru a-i convinge pe moldoveni că nu este corupție, în caietul de sarcini e scris acum că, indiferent ce se va face, cum se va adjudeca concursul, acei care l-au organizat au impunitate sau cum e clauza asta? Adică ei nu pot fi urmăriți pentru asta… vă imaginați cum lucrează la dînșii? „Nu-i corupție mare”, Doamne ferește!”, a adăugat Chicu.


Amintim că la prima licitație de la aeroport s-au înscris doar două companii – Lagardere Travel Retail, înregistrată cu puțin timp înainte de lansarea concursului, și LeBridge, care a depus actele cu doar cîteva minute înainte de expirarea termenului pentru depunerea dosarelor.

Potrivit calendarului noii licitații, perioada de depunere a ofertelor este 11-25 martie. În 26-28 martie va avea loc examinare a cererilor, iar licitația propriu-zisă este planificată pentru 29 martie.

23
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?