Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Spînu a spus dacă Calea Ferată și Aeroportul Internațional vor rămîne în gestiunea statului

5 mar. 07:15   Societate
3646 0

Calea Ferată și Aeroportul Internațional vor rămîne în gestiunea statului, a declarat ministrul Infrastructurii. Andrei Spînu, la o emisiune de la Moldova 1.

„În același timp, Calea Ferată, la moment, nu poate fi gestionată de un operator privat. Noi sîntem și într-un proces de reformare a întregului sector feroviar ca în următorii ani să putem atrage companii care să utilizeze infrastructura feroviară. Dar, trebuie să fie clar că toată infrastructura feroviară va rămîne în gestiunea statului. Ce ține de Aeroport, avem o situație în care Aeroportul a fost preluat de către stat de la acel grup criminal și este gestionat la moment. Dar, cu siguranță, statul gestionează acum mai bine Aeroportul decît a făcut-o acel grup criminal”, a declarat Andrei Spînu, citat de realitatea.

Precizăm că, Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) lansează o nouă licitație pentru darea în arendă a spațiilor comerciale din aerogară, controlate anterior de Ilan Șor, după ce primul tender a eșuat. Anunțul a fost făcut de șeful APP, Roman Cojuhari, pe o rețea de socializare.

3
8
0
3
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?