Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Întrevederea secretarului general Sergiu Odainic cu reprezentantul Agenției ONU pentru Refugiați

15 mar. 2022,, 14:14   Politică
9222 0

Secretarul general interimar Sergiu Odainic a desfășurat o întrevedere cu Francesca Bonelli, recent desemnată în calitate de reprezentant interimar al Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) în Republica Moldova. În cadrul discuției a fost abordata situația ce ține de gestionarea fluxului de refugiați și măsurile întreprinse de către autoritățile naționale, provocările existente în acest sens, inclusiv în relocarea refugiaților în alte state.

Șefa reprezentanței de la Chișinău a UNHCR a informat despre deplina susținere pentru Guvernul Republicii Moldova și punerea în aplicare a mecanismelor de transfer a persoanelor care s-au refugiat urmare a războiului din Ucraina, inclusiv a cetățenilor din țări terțe.

Secretarul general interimar Sergiu Odainic, care este și coordonatorul Celulei de criză a MAEIE s-a referit la modalitățile de cooperare cu autoritățile naționale în gestionarea situației de criză umanitară, astfel încît efortul autorităților să fie eficient și în concordanță cu angajamentele prezentate în Pactul Global privind Refugiații, pentru o împărțire echitabilă a responsabilității internaționale în această criză umanitară.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?