X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Întîlnirea lui Candu și Sîrbu cu Rothschild a fost doar o acoperire a întrevederii cu Șor

1 mar. 2020,, 11:45   Politică
4808 3

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, declară că "scindare" din PDM a avut loc la sfîrșitul lunii noiembrie, cînd cinci deputați democrați, inclusiv Andrian Candu și Sergiu Sîrbu au plecat în deplasare în Israel.

Potrivit lui Filip, întrevederea deputaților cu milionarul Nathaniel Rothschild a fost doar o acoperire a întrevederii deputaților democrați cu fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor. Declarațiile au fost făcute de liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii ”Cutia Negra”, transmite zdg.md

Pavel Filip susține că primele semne de ruptură a PDM au fost observate după vizita celor 5 deputați în Israel, cînd, potrivit lor, au avut acolo o întrevedere cu omul de afaceri Nathaniel Rothschild.

Potrivit lui Filip, plecarea a 6 deputați din PDM este o acțiune coordonată din afara Republicii Moldova, mai exact o acțiune controlată de fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul primar al orașului Orhei, Ilan Șor, care se află în căutare internațională.

"Știam că acest lcuru se va întîmpla de la sfîrșitul lunii noiembrie - începutul lunii decembrie. Atunci, în decembrie, au început toate aceste jocuri. În decembrie a fost această deplasare deja renumită a 5 deputați PDM în Israel. Versiunea oficială pe care o înaintează domnul Candu este că s-au întîlnit cu Rothschild, dar noi știm cine trăiește în Israel și sînt sigur că au existat și alte întîlniri, iar Rothschild este folosit într-un fel ca feronting în toată această poveste.


Mie mi-a fost clar că începe un joc coordonat din exteriorul țării. Plahotniuc și Șor - evident că altfel nu poate fi. În primul rînd. În al doilea rînd, nemijlocit și domnul Candu a recunoscut că a comunicat și l-a sunat pe domnul Plahotniuc. Nu va spune nimic despre Șor, dar această poveste este foarte stranie, pentru că după această plecare și revenire ei au început niște activități foarte interesante, stranii pentru un partid. Ei au început să meargă în organizațiile noastre teritoriale raionale, exact în acele organizații de unde provin acești deputați care au mers în Israel", a declarat Filip.

Filip spune, de asemenea, că plecarea celor 6 deputați din PDM este, de fapt, planul B pe care l-a avut Andrian Candu. Filip spune că a existat și un plan A, care presupunea că deputatul Adrian Candu va prelua conducerea PDM din interior.
În același timp, Filip, spune că unii din cei 6 deputați care au părăsit PD nici măcar nu au părăsit birourile de pe strada Armenească și asta după ce pe 19 septembrie democrații au anunțat că părăsesc pomposul oficiul din spatele Procuraturii Generală și lîngă reședința ex-liderului democraților, Vlad Plahotniuc, și revenin în oficiul de pe str Tighina, 32.

"Nu știu unde se află cu toții, dar știu că unii nici măcar nu au părăsit oficiul de pe str. Armească. Este vorba despre Vladimir Cebotari, SergiuSîrbu și Andrian Candu. Alții nu știu unde sînt. Ei nu au folosit neapărat toată clădirea, dar au birouri acolo. Se vede că o parte din echipă, staful lui Plahotnic, a fost reanimată", spune Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?