Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Igor Dodon, la stors poamă în Găgăuzia (FOTO)

4 noi. 2018,, 15:00   Politică
2630 2

Președintele Igor Dodon, care participă la festivalul vinurilor „GAGAUZ ȘARAP YORTUSU 2018” din UTA Găgăuzia, a fost surprins cum zdrobește struguri pentu a face vin.

În orașul Comrat din UTA Găgăuzia astăzi are loc festivalul de vinuri „GAGAUZ ȘARAP YORTUSU 2018”. În piața principală din oraș au fost organizate spații în care sînt expuse obiecte ale gospodăriilor tradiționale. De asemenea, standuri și locuri speciale au fost amenajate și de vinăriile din regiune. În parcul central al orașului se organizează o expoziție a artizanilor găgăuzi.

Igor Dodon a menționat că în Găgăuzia au avut loc în ultimele săptămîni multe evenimente semnificative. Aceasta este vizita președintelui Turciei și sosirea președintelui Tatarstanului. „La Chișinău, în octombrie, Ziua Vinului este de asemenea organizată frumos, dar la dumneavoastră este în noiembrie, cînd s-a încheiat deja culegerea strugurilor, cred că este și mai bine”, a spus președintele.

La eveniment participă, de asemenea, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, membri ai Parlamentului, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?