X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Haz de necaz în parlament pe subiectul ”mișcării șoarecilor pentru cașcaval”

16 feb. 2023,, 13:57   Politică
3286 1

În cadrul ședinței de astăzi a parlamentului Republicii Moldova, în timpul sesiunii de întrebări pentru viitorul prim-ministru al țării, Dorin Recean, s-a făcut haz de necaz pe subiectul protestului organizat de adepții Pratirului Șor.

”Vedem acum, mișcarea șoarecilor pentru cașcaval a ieșit cu o inițiativă de a solicita guvernului să plătească în întregime facturile. Eu vreau să vă întreb dacă sponsorul principal al acestei mișcări, ȘOR nu fura acel miliard. Cîte facturi ar putea fi plătite din acel miliard” s-a adresat deputatul PAS, Andrian Cheptonaru pe Recean.

Drept răspuns, viitorul premier a spus că dacă Ilan Șor ar fi întors miliardul furat atunci Guvernul ar fi fost în stare să ajute și mai mult populația care astăzi suferă de pe urma majorării tarifelor la resursele energetice.

”Cinci miliarde și cinci sute au fost alocate în această perioadă cetățenilor pentru a compensa facturile care au crescut. Un miliard de euro furați îs de patru ori decît aceste facturi, aproape jumătate din factura curentă este acoperită de guvern, prin urmare impactul furtului miliardului îl vedem pe față. La mine zilele trecute au fost niște soli ale lui Șor, dacă nu era furtul miliardului noi cu toții avem cu toții bani pentru pensii, am fi avut bani să construim o clinică pentru bolnavii de cancer, pentru că în țara asta potențial există. Atunci cînd din economie se fură, se fură cu nemiluita iată avem aceste constrîngeri”, a spus Recean.

De menționat că astăzi în fața parlamentului a avut loc un protest organizat de susținătorii P. Șor care au cerut ca guvernul să compenseze în întregime trei facturi pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

1
0
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?