X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Grosu se va întîlni cu președinții parlamentelor statelor-membre ale Strategiei Uniunii Europene

18 mar. 11:21   Politică
1985 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena, în perioada 18-20 martie, fiind găzduită de Parlamentul Austriei.

Discuțiile purtate de președinții de parlament vor fi încadrate în trei paneluri: securitatea în regiunea Dunării, educația pentru democrație, regiunea Dunării ca un spațiu cultural, natural și științific. La finalul dezbaterilor, va fi adoptată o declarație comună, transmite Noi.md.

În marja reuniunii, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea întrevederi cu omologii săi din Austria, Ucraina, Ungaria, Slovenia. Tradițional, Igor Grosu se va întîlni și cu moldovenii care locuiesc, învață sau muncesc în Austria.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la reuniune fac parte Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, Adrian Belîi; Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei; vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza.

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării vizează dezvoltarea potențialului economic și îmbunătățirea condițiilor de mediu ale regiunii. Totodată, încurajează cooperarea pe termen lung, atît între autoritățile locale și regionale, cît și între autorități, mediul privat și ONG-uri, prin generarea de proiecte pentru dezvoltarea regiunii. 14 țări au semnat Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

5
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?