X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gherasimov: Moldova va ajunge membră a UE în funcție de tempou

22 mar. 18:30   Politică
2749 1

Moldova și Ucraina vor merge spre Uniunea Europeană împreună, cît timp au loc sesiunile explicative. Atunci cînd vor prezenta ajustarea cadrului normativ, statele vor fi evaluate separat, conform viceprim-ministrei pentru integrare, Cristina Gherasimov.

Funcționara a făcut referire și la exemplul altor state, care au adera la Uniunea Europeană în ultimii 10-15 ani, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit ei, Moldova va ajunge membră a Uniunii Europene în funcție de tempoul pe care îl va adopta, iar acesta poate fi mai rapid sau mai lent decît cel al Ucrainei.

„Ce ține de relația noastră cu Ucraina, este important să cunoașteți că în cadrul acestor sesiuni explicative, noi și colegii din Ucraina stăm alături și ascultăm ce ne prezintă Comisia Europeană. Însă în momentul cînd o să fim invitați de Comisie să ne prezentăm cadrul și cum este ajustat la UE, vom avea calendare separate. (…) În funcție de tempoul pe care îl vom avea, putem merge mai rapid sau mai lent decît Ucraina”, a precizat Gherasimov.

Viceprim-ministra a anunțat vineri că pe 19 martie, Comisia Europeană a adoptat un document strategic, referitor la revizuirea politicilor care să marcheze extinderea UE, iar pe 20 martie Consiliul UE a dat undă verde pentru lansarea cadrului legal al negocierilor privind aderarea Moldovei.


Conform ei, Chișinăul își dorește organizarea cît mai curînd a unei conferințe interguvernamentale, care ar marca de facto începerea tratativelor.

8
1
1
1
47

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?