Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Francis Fukuyama: „Rezultatul războiului ar putea afecta Moldova, Georgia și Kazahstanul”

11 sep. 2023,, 05:00   Politică
2931 0

Rezultatul războiului Rusiei împotriva Ucrainei va fi decisiv nu numai pentru țările vecine din regiune, ci și pentru întreaga lume.

Declarația o face celebrul politolog american Francis Fukuyama în cadrul întîlnirii anuale a Strategiei Europene de la Yalta (DA), relatează Noi.md cu referire la haqqin.az.

Potrivit acestuia, după cum a raportat BBC, rezultatul războiului ar putea afecta în mod direct Moldova, Georgia și Kazahstanul.

„În funcție de rezultatul acestui război, multe lucruri se pot schimba în alte țări. Georgia, Moldova și Kazahstan - fiecare dintre aceste țări va fi imediat afectată dacă Rusia cîștigă, ține și este capabilă să păstreze teritoriile ucrainene capturate. Sper că aceste țări vor avea ocazia să se dezvolte ca democrații independente”, a spus Francis Fukuyama.

Politologul crede, de asemenea, că rezultatul războiului va afecta și regiunea asiatică.


„În plus, rezultatul războiului va afecta și situația politică internă din Statele Unite, unde reprezentanții forțelor politice de dreapta gravitează spre modelul de guvernare „mînă puternică”, preferînd să vadă pe cineva ca Putin drept lider”, a menționat Fukuyama.

15
5
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?