X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fostul deputat Vladimir Vitiuc nu va mai călca pragul Parlamentului

19 iun. 2023,, 15:28   Politică
3045 0

Candidatul supleant pe listele Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc, care urma să ajungă în Parlament după ce forul suprem i-a ridicat mandatul lui Ilan Șor, nu va mai călca pragul Legislativului.

Acest lucru este prevăzut în hotărîrea Curții Constituționale, prin care Partidul „ȘOR” a fost declarat neconstituțional, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

De menționat că prin hotărîrea CCM, listele candidaților supleanți în Parlament și în consiliile locale/raionale au fost declarate nule. Astfel, în cazul în care un mandat în Parlament atribuit Partidului „ȘOR” devine vacant, acesta va rămîne vacant pe întreaga perioadă a legislaturii a XI-a, iar Curtea Constituțională nu va valida în acest sens niciun mandat.

Amintim că, acum o lună, Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat pentru candidatul supleant pe listele Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc.

Acest lucru a fost posibil după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității parlamentare lui Ilan Șor, condamnat definitiv prin decizia Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare.


Vladimir Vitiuc a deținut anterior mandatul de deputat timp de 16 ani – în perioada anilor 2005-2021. În perioada 2005-2015 a reprezentat PCRM. Ulterior, împreună cu alți 13 deputați, acesta a părăsit Partidul Comuniștilor și s-a alăturat Partidului Democrat. În 2020, Vitiuc, alături de colega sa Violeta Ivanov, a aderat la Partidul „ȘOR”.

Anterior, pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru luare de mită. Mai exact, Vitiuc a fost acuzat de faptul că ar fi obținut sume enorme pentru a părăsi PCRM.

5
0
2
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?