X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Filip: Este prea devreme să vorbim despre o coaliție PDM-PSRM

21 dec. 2019,, 14:00   Politică
4206 3

Coaliția anterioară de guvernare ACUM-PSRM a schimbat cutumele de organizare a coalițiilor în Moldova.

„Poate vom ajunge în situația cînd, în viitor, nu ne vom mai axa pe percepții, dar vom aprecia lucrurile la justa lor valoare”, a declarat liderul democrat, Pavel Filip, în cadrul unui interviu video la IPN. El mai spune că este prematur să se vorbească despre o coaliție PDM-PSRM.

„Să fie o bătălie, coaliție pe idei, iar acordurile să fie bazate pe lucruri concrete. Se stabilește un acord pe niște lucruri care trebuie puse în aplicare și, dacă sînt coincidențe, se merge înainte, dar dacă nu sînt, trebuie eliminate din acordul de colaborare”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM consideră că alegerile anticipate nu ar schimba radical structura spectrului politic și că acestea sînt „cel mai prost scenariu pentru Moldova”. „Pornind de la premisa că oamenii și-au dat votul pentru niște formațiunii politice sau politicieni, intervine responsabilitatea politicului deja să nu mai iasă la judecata alegatorilor, dar să găsească soluții”, a declarat acesta.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a remarcat că bugetul recent aprobat este destul de echilibrat, iar politica bugetar-fiscală, cu unele nuanțe, e ok. Pavel Filip consideră că trebuie de revenit la tichetele de masă. De asemenea, Guvernul Chicu trebuie să continue, dar și să inițieze proiecte noi de infrastructură, cu accent pe drumurile din localități și drumurile naționale. Democratul apreciază revenirea la unele ajutoare financiare pentru cei cu venituri joase, dar și indexarea pensiei de două ori pe an.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?